Aanmelding en toelating

We helpen je graag bij je toelating en aanmelding voor een master. De procedures hiervoor kunnen per master verschillen dus check daarom altijd met het stappenplan per opleiding of je aan de toelatingseisen voldoet en hoe je je kunt aanmelden.

Om te worden toegelaten tot een van de masters van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, moet je aan de gestelde toelatingseisen van de betreffende masteropleiding voldoen. Vaak is een bachelordiploma (togatraject) een vereiste wanneer je verder wilt met een master Rechtsgeleerdheid (LL.M.). Of als je verder wilt met een master Fiscaal of Notarieel Recht is een bachelordiploma op hetzelfde vakgebied noodzakelijk. 

Er zijn ook een aantal masterprogramma's (MSc) waar je kan worden toegelaten met een andere bachelordiploma. Iedere masteropleiding aan de Universiteit Leiden heeft zijn eigen toelatingseisen, aanmeldprocedure en deadlines. Bekijk de webpagina van de betreffende opleiding.

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid biedt géén pre-masterprogramma's aan om door te kunnen stromen naar een van de masterprogramma's.