Ondernemingsrecht LL.M.

(Specialisatie van Rechtsgeleerdheid)

In deze master staat de dynamiek van de onderneming en het daarbij behorende juridische kader centraal. Deze master is zeer geschikt als voorbereiding op een carrière in het (internationale) bedrijfsleven, de commerciële advocatuur, de rechterlijke macht of de juridische adviespraktijk

Je krijgt in deze master een gedegen ondernemingsrechtelijke basis van het algemene rechtspersonenrecht en concernverhoudingen. Je kan je bovendien op één of meerdere terreinen binnen het ondernemingsrecht specialiseren. De master heeft die keuzevakken, waarvan je er vier moet kiezen. Tijdens de studie komen veel actuele zaken aan de orde, zoals fusies en overnames, faillissementen van ondernemingen en vraagstukken van duurzaamheid. Ook de juridische aspecten van een reorganisatie van een bedrijf in zwaar weer vormen onderdeel van het programma.

Waarom kiezen voor Ondernemingsrecht in Leiden?

  • Onderdeel van de master is een stage, bijvoorbeeld op een advocatenkantoor;
  • De master geeft de mogelijkheid tot specialisatie: door naast een keuzevak te kiezen voor een stage op hetzelfde terrein, een privatissimum te volgen op dat terrein en daarover ook een scriptie te schrijven kunnen in totaal 30 van de 60 EC aan die specialisatie worden besteed;
  • Het programma biedt een gedegen basis van het algemene rechtspersonenrecht en geeft aandacht aan actuele ontwikkelingen.

Carrièremogelijkheden

Afhankelijk van de specialisatie die je kiest binnen de master Ondernemingsrecht beschik je over een goede basis voor de volgende functies o.a.:

  • binnen de advocatuur (advocaat-stagiaire);
  • in het bedrijfsleven (bedrijfsjurist op een juridische afdeling);
  • een carrière in de internationale handels-, investerings- of transactiepraktijk (bijvoorbeeld als juridisch adviseur);
  • op een gespecialiseerd IE-kantoor, het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom en het Europese merken- en modellenbureau.

Iris Wuisman
Hoogleraar Ondernemingsrecht

Onze master is bijzonder vanwege de weloverwogen mix tussen theorie en praktijk. Studenten kunnen, naast de brede kennis, ook specialiseren op een specifiek aspect van het ondernemingsrecht.

Vakkenoverzicht 

Semester I 

ILS – Ondernemings- en insolventierecht
(5 EC)

Verdieping ondernemingsrecht
(10 EC)

Practicum: procederen in het ondernemingsrecht
(5 EC)

Fusies en overnames
(5 EC)

Keuzevak IE Merken- en Handelsnaamrecht
(5 EC)

Semester II 

Privatissimum Ondernemingsrecht
(10 EC)

Stage ondernemingsrecht
(5 EC)

Scriptie
(10 EC)

Keuzevak Capita Selecta Ondernemingsrecht
(5 EC)

Keuzevak Insolventierecht
(5 EC)

Titel: 

Master of Laws 

Taal: 

  Nederlands 

Stad: 

Leiden 

CROHO: 

60084 

Duur: 

1 jaar 

Onderwijsvorm: 

Voltijd/deeltijd 

Start: 

september/februari