Studeren in
Leiden en/of
Den Haag

De meeste van onze masterprogramma's vinden plaats in Leiden maar er zijn ook masterprogramma's waar je geheel of gedeeltelijk les krijgt op onze Campus in Den Haag. 

Meer over studentenstad Leiden

Zodra je de deuren van de rechtenfaculteit uitloopt, sta je midden in de historische binnenstad van Leiden. Je ziet overal studentenverenigingen, studentenhuizen en universiteitsgebouwen. Binnen een paar minuten lopen, beland je bij de leukste winkels of cafés.

In de zomer kan je ook genieten van een pauze in het Van der Werfpark tegenover onze faculteit. Maar ook tussen de eeuwenoude grachten, intieme hofjes en schitterende monumenten zoals de Pieterskerk, het Academiegebouw en de Burcht wordt er altijd gezellig op straat geborreld en gegeten.

In Leiden zijn veel studentenverenigingen te vinden (van sport- tot muziekverenigingen), veel cultuur en een groot sportaanbod.

Op en neer tussen Den Haag en Leiden

Met de trein ben je in elf minuten van de ene naar de andere stad. Ideaal dus als je in Leiden op kamers gaat en in Den Haag college hebt, of andersom.

Ontdek studentenstad Den Haag

Den Haag is een snel groeiende studentenstad. Campus Den Haag verwelkomt elk jaar weer meer studenten. Als derde stad van het land is Den Haag een stuk groter dan Leiden. Toch liggen de universiteitsgebouwen allemaal op loopafstand van elkaar in het centrum. Den Haag is de internationale stad van vrede en recht en herbergt vele ambassades, politieke instellingen en internationale gerechtshoven. Ook de Campus Den Haag heeft een internationaal karakter: veel masteropleidingen zijn in het Engels en de studenten komen uit alle windstreken van de wereld.

Den Haag is het kloppende hart van de Nederlandse politiek en thuishaven van vele internationale juridische organisaties, zoals Europol en het Internationaal Strafhof. Daarnaast zijn in Den Haag ook veel multinationals gevestigd.

Met het strand in je achtertuin en vele attracties en bezienswaardigheden zoals: Het Vredespaleis, het Mauritshuis, Paleis Noordeinde, het Binnenhof, Madurodam, de Pier is er veel te ontdekken in Den Haag.

Het is fijn om te weten dat het sport- en cultuuraanbod van Den Haag ongekend groot is.